מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד היה לי בבית את הריח של המלפפונים הכבושים זהו ריח הילדות שלא עוזב אותי.
והיום לאחר 10 שנים במטבח סבתא הסכימה לתת לי את המתכון הסודי שלה לחמוצים המוצלחים ביותר שאכלתי ואני החלטתי לשתף את כולם.
מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד היה לי בבית את הריח של המלפפונים הכבושים זהו ריח הילדות שלא עוזב אותי.
והיום לאחר 10 שנים במטבח סבתא הסכימה לתת לי את המתכון הסודי שלה לחמוצים המוצלחים ביותר שאכלתי ואני החלטתי לשתף את כולם.
בצנצנת גדולה מזכוכית מניחים בתחתית 1/3 מכמות השמיר.
מעל מסדרים את המלפפונים וביניהם מפזרים את שיני השום, הפלפל החריף והפלפל האנגלי.
מערבבים את המים עם החומץ והמלח ושופכים לתוך הצנצנת כך שהכל יהיה מכוסה ובחלק העליון מניחים את שאר השמיר וסוגרים את הצנצנת.
מניחים את הצנצנת על ושיש ומחכים במשך 4 ימים עד שהמלפפונים משנים את צבעם לחקי.
לאחר הפתיחה יש להעביר את המלפפונים למקרר.
כל הזכויות שמורות מתכון לי - מתכונים ובישול ברשת | מפת אתר | מתכון לי גם בפייסבוק