אצלנו במשפחה סלט החומוס הוא חובה בכל ארוחה משפחתית והחלטתי לשתף אותכם במתכון המושלם שלי.
אצלנו במשפחה סלט החומוס הוא חובה בכל ארוחה משפחתית והחלטתי לשתף אותכם במתכון המושלם שלי.
שוטפים את גרגרי החומוס ומשרים אותם בקערה עם מים למשך לילה שלם.
שוטפים את גרגרי החומוס ומבשלים אותם בסיר עם מים עד לרתיחה. (המים צריכים לכסות את כל החומוס).
מנמיכים את האש ומוסיפים שום, סודה לשתייה ומלח ומבשלים במשך שעה אועד שהגרגרים ממש רכים.
את הקצף שנוצר בזמן הבישול יש להוציא מידי פעם בעזרת כף.
כאשר הגרגרים רכים מעבירים אותם למסננת המונחת מעל קערה ומועכים את הגרגרים דרך המסננת.
את המשחה שנוצרה בקערה מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים.
מוסיפים למעבד המזון כמון, מלח ומיץ לימון ומערבבים.
אם החומוס יוצא סמיך מידי ניתן להוסיף נוזלים מהמים שנשארו בסיר בו התבשלו הגרגרים.
תבלינים להוסיף לפי הטעם.
להגשה:
מסדרים יפה על צלחת הגשה את החומוס, מפזרים מעל שמן זית, מעט גרגרי חומוס, כמון ופטרוזיליה וקצת פפריקה..
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.
כל הזכויות שמורות מתכון לי - מתכונים ובישול ברשת | מפת אתר | מתכון לי גם בפייסבוק
השאר תגובה